Novost

Odvikavanje od pelena

Proces odvikavanja od pelena lakše se odvija ukoliko predstavlja zajedništvo roditelja i djeteta i ukoliko se provodi korak po korak. Na svaki sljedeći korak prelazi se kada dijete pokaže interes. Ukoliko se na bilo kojem koraku pojavi negativističko ponašanje, vratite se korak natrag. Na taj način djetetu prepuštate vodstvo, odvikavanje od pelena ipak je njegov zadatak :)

U prilogu se nalazi dokument sa znakovima spremnosti te savjetima kako djetetu olakšati prilagodbu na kahlicu. Također, pripremili smo i check listu za procjenu spremnosti za odvikavanje od pelena prema Brazeltonovu pristupu. Naravno, ukoliko imate više pitanja možete se obratiti odgojiteljicama i pripravnicama pedagoginji i psihologinji :) 

       CHECK LISTA ZA PROCJENU SPREMNOSTI ZA ODVIKAVANJE OD PELENA prema BRAZELTONOVU PRISTUPU.doc

       pelene.docx

Kontaktirajte nas

 • Adresa

  Petra Zrinskog 3
  23211 Pakoštane

 • Telefon

  Tel: 023 381 828
  Mob: 099 348 0662

 • Radno vrijeme

  Radnim danom
  06:30 - 16:30

 

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Policom privatnosti Dječjeg vrtića Gardelin i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.