Novost

Odgoj za humanost od malih nogu

Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru održalo je ukupno 22 radionice za polaznike DV „Gardelin“ Pakoštane – skupine „Smajlići“, „Medvjedići dobra srca“, „Smokvice“ i „Ježići“. Provedba radionica započela je u studenom 2022. godine.

Radionice su se održavale po priručniku „Odgoj za humanost od malih nogu“ koji je odobren od strane agencije AZOO. Program „Odgoj za humanost” omogućava djeci rane i predškolske dobi stjecanje odgoja za humaniji, zdraviji i sigurniji život.

Teme radionica bile su:

Humane vrednote – cilj radionica bio je osvijestiti kod djece osobne snage i kapacitete, razviti i unaprijediti socijalne i emocionalne kompetencije i vještine, osjećaje humanosti, tolerancije, suosjećanja i poštivanja različitosti

Prevencija trgovanja ljudima – razviti kod djece osjećaj za odgovornost za postupanje u potencijalno opasnim ali svakodnevnim situacijama, naučiti način postupanja prilikom susreta s nepoznatom osobom i u slučaju ako se izgube

Osim „Odgoja za humanost od malih nogu“ provodile su se i radionice programa „Sigurnije škole i vrtići“. Cilj programa „Sigurnije škole i vrtići“ je poboljšati znanja i ojačati kompetencije učenika u osnovnim školama i djece u vrtićima te njihovih učitelja i odgojitelja za teme pripreme za izvanredne situacije, prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u školama i vrtićima. Provođenjem radionica u sklopu ovog programa naš je vrtić, za pedagošku godinu 2022./2023., ostvario pravo na oznaku "Siguran vrtić".

Kontaktirajte nas

 • Adresa

  Petra Zrinskog 3
  23211 Pakoštane

 • Telefon

  Tel: 023 381 828
  Mob: 099 348 0662

 • Radno vrijeme

  Radnim danom
  06:30 - 16:30

 

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Policom privatnosti Dječjeg vrtića Gardelin i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.